نگاهی کوتاه به وضعیت پرورش قناری در ایران
نگاهی کوتاه به وضعیت پرورش قناری در ایران
قناری زیباست و مخلوقیست از خالقی که زیباست و زیبایی را دوست دارد، پس افرادی که عاشق این پرنده های زییا هستند نمی توانند زیبا نیندیشند و زیبا رفتار نکنند.
در این سالها که به عنوان شاگردی مبتدی در جمع علاقه مندان به قناری (عشق بازان) حضور داشته ام به نکاتی برخورده ام که متاسفانه نه تنها در شان و جایگاه عشق بازان نیست که حتی این رفتارها باعث ضرر و زیان این عرصه شده است.
چه بسیار دیده ایم فردی که خود را عشق باز معرفی می کند اما برای فروش قناری گران قیمت و اما دارای مشکلی خاص هزار قسم و آیه آورده تا بتواند عشق باز دیگری که رفیق و یار و همکار و مهمتر از آن همدل اوست را بفریبد.
چه بسیار دیده ایم عشق بازان دروغین سعی می کنند در رقابتی ناجوانمردانه دیگر رقیبان پرورش قناری را از صحنه حذف کند. (رقابت اصولی و جوانمردانه بسیار عالیست و باعث پیشرفت این صنعت می شود).
بسیار افرادی دیده ایم که در پایان فصل تولید مثل با اینکه می خواهند مازاد تولیدی خود را به بازار عرضه کنند اما سعی می کنند از جوجه های مورد نظر خود به پرورش دهندگان دیگر ندهند با این فکر که شاید همان دوست و همکار در آینده ممکن است رقیبت وی باشد.
بسیار دیده ایم برخی به صورت مافیایی به بازار قناری چنگ انداخته اند و قناری های افراد خاصی با قیمت های نجومی خرید و فروش می شود.
چه بسیار دیده ایم که در بازارهای مکاره به مشخصات و ویژگی های قناری کمتر از نام پرورش دهنده توجه می شود، مثلا ممکن است یک قناری با ویژگی های کارشناسی آن نژاد چون توسط فردی ناشناس پرورش یافته نتواند در بازار مورد توجه قرار بگیرد اما پرنده ای که توسط برخی از افراد باندهای مافیایی پرورش یافته با اینکه ویژگی های اصولی را دارا نیست اما مورد تعریف و تمجید قرار گرفته و به قیمت های نجومی نرخ گذاری می شود.
بحث علاقه به قناری و پرورش آن از دیرباز در ایران وجود داشته و افراد زیادی بدون چشمداشت و دلسوزانه در این صنعت سرمایه گذاری کرده اند اما نبود یک انجمن رسمی قناری در ایران با حضور متخصصان و پیشکسوتان و فعالان واقعی باعث شده بازار و صنعت پرورش قناری فضایی آشفته و مافیایی داشته باشد.
چه بسیار پرورش دهندگان و علاقمندان جوان و مشتاقی که در شهرهای کوچک و بزرگ با سرمایه زمانی و مکانی و مالی وارد این عرصه شده اند و توانسته اند موفق باشند اما در چرخه باندبازی له شده و با اینکه ضرر و زیان بسیاری در این راه متقبل شده اند اما باز عاشقانه در این زمینه فعالیت می کنند.
با نگاهی به نمایشگاه های آشفته و غیر اصولی که هرازگاهی در برخی از شهرها برگزار می شود میتوان به این نتیجه رسید که معمولا این نمایشگاه ها تاکنون نتوانسته اند نقشی اصولی در پیشرفت عرصه پرورش قناری در کشور ایفا کنند و بیشتر بازارچه مکاره ای بوده اند برای برخی از فعالین خاص و قیمت گذاری های حبابی در این نمایشگاه ها.
در اینجا باید به این نکته نیز اشاره کرد که نمیتوان در این عرصه زحمات پیشکسوتان دلسوز این عرصه پر از زحمت را که از دیرباز تاکنون متقبل شده اند را نادیده گرفت که اگر فعالیت و تلاش این عزیزان که اکثرا از وضعیت موجود نیز ناراضی هستند نبود وضعیت موجود بدتر از حالا بود.
خوشبختانه در سالهای اخیر جوانان و علاقمندان و دلسوزان بسیاری پا به عرصه گذاشته اند و با اینکه اکثرا به دلیل همان مسئله باندبازی موجود نتوانسته اند وارد عرصه ملی بشوند اما توانسته اند در شهر و دیار و منطقه خود خوب عمل کنند و این عزیزان اگر بتوانند در این عرصه از علم روز و تجربیات پیشکسوتان دلسوز عزیز استفاده کنند و در پرورش قناری اصیل از نژادهای مختلف فعال باشند میتوان به آینده این عرصه در ایران امیدوار بود.
بازار خرید و فروش در ایران و نرخ گذاری و توجه به اصالت نژادهای مختلف باید منصفانه و توسط کارشناسان خبره کارشناسی شده نه دلالان، که در این حالت هم فروشنده سود می کند و هم خریدار.
تاکنون به این مسئله مهم فکر کرده ایم که چرا در ایران نژادهای اصیل از قناری های مختلف کمتر دیده می شود در حالی که کشورهای همسایه ایران همچون ترکیه و حتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در سالهای اخیر توانسته اند در تولید و پرورش نژادهای خالص عملکرد خوبی داشته باشند.
متاسفانه در ایران پرورش دهندگان به عمد یا غیر عمد نژادهای ناخالص تولید می کنند و کمتر شاهد نژادهای خالص هستیم؛ سال گذشته جهت تهیه گزارش به سالن یکی از پرورش دهندگان معروف در تهران دعوت شدم و بعد از آشنایی با ایشان و ارتباطات دوستانه از وی پرسیدم شما تعدادی قناری از نژادهای مختلف و خالص دارید اما چرا این پرندها را وارد بازار نمی کنید تا پرورش دهندگان جوان نیز بتوانند در پرورش این نژادها موفقیتی داشته باشند؟ و ایشان جواب دادند که قرار نیست همه علاقمندان به قناری و پرورش دهندگان دارای چنین قناری هایی باشند و متوجه شدم ایشون متاسفانه با دست بردن در نژاد این قناری های اصیل و جفت زدن رسمی با نژادهای مختلف و جفت زدن جوجه آنها با قناری اصیل سعی می کرد تا مقداری از اصالت نژاد قناری را کم کند و آنگاه در بازار عرضه کند !!! و این قناری ها نیز به قیمت های بسیار بالا بفروش می رسند زیرا که پرورش دهنده آنها آقای ایکس است.
در سالهای اخیر بسیاری از دلسوزان عرصه پر زحمت پرورش قناری همچون آقایان …………………….. سعی کرده اند تا قناری رسمی بلند را به عنوان نژادی ایرانی در جهان مطرح کنند، در حالی که این قناری در ایران هنوز در چنگ تعدادی افراد خاص است و به دلیل بالا بودن قیمت ها که شنیده ام (نه دیده ام) تا 100 میلیون، هنوز خیلی از علاقمندان پرورش قناری در ایران نمی توانند در عرصه پرورش این نژاد فعالیت کنند و تا زمانی که این نژاد به صورت کارشناسی شده قیمت گذاری نشود و قیمت های نجومی شکسته نشود و جوانان و فعالین عرصه پرورش قناری نتوانند در این زمینه فعالیت کنند نمی توان امیدوار بود که این قناری بتواند از مرزهای ایران خارج شده و به صورت یک نژاد ایرانی در جهان به جایگاه خود برسد.
نویسنده : آریا مختاری
با سلام قناری های من دو سری تخم کرده اند جفت گیریشان را هم دیده ام ولی جوجه نداده اند چرا و راه درمان ان چیست